Ghid pentru schimbarea garderobei

Exista momente cand garderoba pe care o ai nu mai este congruenta cu tine. Stai minute in sir in fata umeraselor si hainele tale nu-ti spun nimic. Simti ca nu te mai regasesti in hainele respective, ai multe produse care isi asteapta cuminti randul sa fie imbracate si isi poarta in continuare etichetele. Acesta este un moment in care sa te gandesti cum ti s-a modificat stilul. De cele mai multe ori aceasta schimbare de stil este legata de modificarea stilului de viata.  Atunci cand treci intr-o alta etapa a vietii tale, garderoba ta trebuie sa tina pasul. Daca devii din licean student, daca iti schimbi jobul, daca devii mama, sau daca pur si simplu alegi sa iti schimbi modul de viata este important sa iti alegi hainele care ti se potrivesc si de care ai nevoie. 



Fiecare dintre aceste schimbari nu vin dupa ele cu un buget alocat, ai nevoie de o garderoba pentru noul context de viata in care te afli si ai nevoie de o solutie salvatoare. Am o serie de recomandari care te pot scoate din impas, pe care eu le-am testat si la mine au functionat de fiecare data:

1. Aloca-ti cateva ore pentru a tria hainele din garderoba. Pregateste un ceai sau o cafea si roaga o prietena sa-ti fie alaturi. Ea te va ajuta sa vezi si perspectiva obiectiva. Uneori ne plac unele haine pentru ca ne sunt dragi contextele in care le-am purtat, sunt primite cadou de la cineva apropiat sau cine stie ce alte motive in afara de faptul ca-ti vin bine si sunt confortabile, de altfel cele mai solide criterii de luat in seama. Unde mai pui ca poate fi si distractiv.

2. Dupa curatenia descrisa mai sus, Fa-ti o lista cu maxim 5 articole pe care urmeaza sa ti le cumperi pentru a-ti reimprospata garderoba. Axeaza-te pe articole clasice, inainte sa cumperi ceva, asigura-te ca poate fi purtat si in context profesionale si in cele personale. Poti alege: o bluza cu dungi, o camasa alba, un tricou alb, un top intr-o nuanta neutra.








3. Arunca un ochi in dulapul iubitului tau. Sigur are o camasa de care s-a plictisit, sau o pereche de blugi care i-au ramas mici inainte sa apuce sa ii poarte. Boyfriend jeans? Boyfriend shirt? Probeaza si vei fi surprinsa.





4. Pentru ca tot a venit vorba despre alte dulapuri, o poti ruga pe mama ta sa iti arate hainele pe care nu le mai poarta. Unele dintre ele pot fi adevarate piese de rezistenta.

5. Apeleaza la ajutorul unui stilist. Intotdeauna rezultatul muncii unei persoane specializate are un efect superior. Gandeste-o ca pe o investitie pe termen lung in imaginea ta. Ca pe un cadou pentru tine insati.

6. Aduna toate hainele pe care ai hotarat sa nu le mai incluzi in garderoba ta, spala-le, calca-le si mergi cu ele la un targ vintage. Cine stie, poate isi vor gasi locul in alte dulapuri si in felul acesta vei strange si niste bani. 

Daca la tine in oras nu se organizeaza un astfel de targ, poti sa le postezi pe grupul de facebook unde se vand si cumpara haine noi sau purtate Haine Pentru Fete. Fashion 



 

Tips and Tricks: Nu uita sa te bucuri de fiecare etapa a vietii tale!



Autor: Luiza Olteanu