Ce inseamna sa fii bine imbracata?

Sa lamurim de la inceput. Este despre bun gust si nu despre moda. Este despre senzualitate si nu despre sexualitate. Un mic detaliu iti poate ruina toata tinuta. Poti aluneca usor din rubric “HOT” in rubrica “NOT”. Am cateva sfaturi ca sa eviti asta.

   1.  Imbraca-te conform contextului in care te afli. De exemplu, chiar daca iti plac tocurile la nebunie, nu le purta atunci cand mergi iarba verde sau pe un stadion. Exista o multime de pantofi sport fancy si comozi. De cele mai multe ori less is more. 

   
     2. Ceea ce poarta vedetele nu ti se potriveste neaparat si tie. Incearca mai bine sa identifici cu ajutorul unui stilist care sunt particularitatile corpului tau: conformatie si tonul pielii si apoi ce ti se potriveste. Construieste-ti tinute personalizate, care sa te reprezinte.

    3. Fii tot timpul ingrijita: manichiura si pedichiura trebuie sa fie mereu impecabile. Pentru un plus de eleganta, consulta-te cu stilistul tau si alege-ti coafura ideala pentru firul tau de par si pentru forma fetei tale.



      4.     Nu incurajez consumerismul, asa ca te indemn sa investesti in piese de baza de calitate: un pardesiu, o camasa alba, o pereche de blugi, o pereche de pantofi comozi si unii cu toc intr-o tinuta neutral, o poseta de zi, o rochie neagra. Ai grija de ele conform indicatiilor de pe eticheta. 





  5.   Poarta un machiaj cat mai discret ziua. Mai ales ca acum este si in trend.

     6.  Colantii nu tin loc de pantaloni decat in sala de sport, indiferent de forma in care se afla corpul tau, de numarul de kg sau de opacitatea colantilor. 


      7.   Nu te asorta pana la ultima suvita. Daca ai o culoare preferata, apeleaza la o nuanta neutral sau la o nonculoare pentru a completa tinuta. 

     8. Uita definitiv ca exista bretele pentru sutien din plastic transparent. Sunt inestetice si arata ieftin. Daca iti permite silueta, renunta la el de tot sau pune-ti niste cupe. 

       9. Pastreaza hainele vulgare pentru dormitor sau pentru petrecerea de Halloween. In nici un caz vulgar nu e sinonim cu stilat.

       10.   Imbraca-te intotdeauna cu haine curate si calcate, care sa arate impecabil.

11.   Ai grija sa iti dezlipesti etichetele de pe talpa pantofilor noi pentru a evita situatii penibile.

12.   Poarta mereu cu tine un zambet si politetea.

13.   Nu uita sa fii feminina! 
  

Photo credits: Pinterest

Un articol de Luiza Olteanu.