Cum ne accesorizam? Controvesatul ceas de mana.

Extrem de controversatul ceas de mana in ceea ce priveste utilitatea lui in ultimul deceniu, desi traim o perioada caracterizata mereu de o lispa a timpului si de lucruri facute pe graba, ceasul ramane totusi un must have a unei tinute si care ofera in acelasi timp informatii pretioase despre personalitatea noastra.

Se crede ca ceasul de mana a ajuns un obiect atat de personal si care spune ca si tinuta de astfel destul de multe despre tipul de personalitate pe care il avem, incat alegerea lui trebuie facuta atent si mai ales cunoscand foarte bine persoana care il va purta, in cazul in care suntem in situatia de a alege un cadou de acest gen.



Imi amintesc ca pe vremuri tata avea un ceas de mana mecanic pe care cred ca l-a purtat cel putin jumatate din copilaria mea si caruia ii schimba cureaua si il mai ducea la cate un ceasornicar daca apareau probleme. Dar pe vremea aia cine vorbea despre tinutele office si casual atat de mult, despre accesorii si cum trebuie ele purtate sau asortate. He, he …vorba aia alte vremuri. Astazi in schimb majoritatea dintre noi ne intrebam de ce sa mai purtam un ceas de mana cand avem atatea gadet-uri care sa ne indice ora? Dar pe bune, cine se mai uita la ceasul de la mana?
Si totusi, ceasul de mana a ramas unul din elementele distinctive ale unei tinute, un element care ne poate aduce un plus de personalitate tinutei pe care am ales-o. Este clar ca in timp acest accesoriu, a devenit chiar un accesoriu de lux, iar casele renumite de moda au speculat acest lucru cat se poate de bine.

Dar ce ceasuri de mana mai purtam si cum le asortam? Hai sa vedem cateva tips-uri despre cum sa purtam acest rege ale accesoriilor:
- Alegeti in primul rand un ceas de mana a carui marime a cadranului sa fie raportata la incheietura mainii voastre. De exemplu, daca incheietura este mai micuta, atunci se impune un ceas cu un cadran mai mic
- Ceasurile metalice cu curele mai inguste le puteti asorta fara probleme la tinute office sau casual, ele fiind potrivite.
- Vesnic la moda, ceasurile cu curele din piele pot fi purtate la tinutele lejere sau tinutele din fiecare zi cum ar fi la scoala, serviciu sau la cumparaturi. Nu se vor demoda niciodata asa ca nu dati gres daca le aveti printre accesorii.
- Daca va plac ceasurile de mana mai deocheata cu curele plastic din diverse culori si imprimeuri, atunci va pot spune ca sunt extrem de sic de purtat vara in timpul liber. Cu siguranta vor aduce un plus de originalitate tinutei pe care o aveti.
- Daca aveti o petrecere de seara va recomand sa adaugati tinutei un ceas de mana gen bratara,care  va completa perfect o rochie de seara si niste sandale cu toc cui.
- Pentru tinute casual sau daca aveti un stil mai boem in imbracaminte puteti incerca si ceasurile artizanale din lemn, cu siguranta vor complete si defini stilul vostru.

Sper sa aveti inspiratie in alegerea unui ceas de mana cat mai potrivit, deci nu pot sa urez decat spor la cumparaturi! Profitati de perioada de reduceri pentru achizitii inspirate!

autor : Adela Polverea