Cu ce ma imbrac la nunta

Cu ce ma imbrac la nunta? Este o intrebare pe care am tot auzit-o in ultima vreme. Nu este de mirare pentru ca suntem in plin sezon. Eu iti propun o strategie pentru a-ti usura construirea unei tinute pentru petrecere.
Din nevoia de unicitate, mirii au inceput sa aleaga nunti cu tematica si acestea presupun un cod vestimentar. Din respect pentru miri, trebuie sa respecti codul respectiv. De exemplu, daca mirii isi doresc o nunta in stilul anillor 20, alege o rochie simpla, accesorizeaz-o cu niste perle lungi, pune-ti pe cap un accesoriu. Nu e atat de greu pana la urma.

Hai sa lasam exceptiile si sa revenim la nuntile clasice.  Afla de la miri cat mai multe detalii despre locul in care are loc receptia. Nu uita sa intrebi daca domnisoarele de onoare vor purta o anumita culoare sau nuanta ca sa o poti evita. Are loc ziua? Seara? Este un restaurant din centrul orasului sau este in mijlocul naturii? Daca  nunta are loc ziua, alege o rochie trei sferturi, la care poti purta chiar si tocuri medii. Daca are loc vara, alege un model lejer, dintr-un material natural. Asorteaza-ti si coafura cu tinuta. O coafura simpla, poate niste bucle “naturale” sau un coc lejer. Daca are loc intr-o gradina sau in mijlocul naturii nu purta tocuri!







Pot sa port rochie scurta la nunta? Da. Daca si numai daca iti permite silueta. Da. Daca si numai daca nunta are loc ziua. Da. Daca si numai daca promiti sa nu porti incaltari cu platforma.
Cum ma imbrac daca nunta are loc seara?

Voi incepe sa fac un inventar cu ceea ce nu este potrivit sa porti la o nunta:
1.   Niciodata nu porti alb! Cu exceptia nuntilor la care ai dress code: white party, sau white beach party, sau cine stie la ce tematica s-au gandit mirii care sa includa nonculoarea alb.
2 . Rochiile de club nu sunt rochii potrivite pentru nunta
3.    Nu orice are paiete este potrivit pentru nunta.
4.   Daca nu ai timp sau buget si nimic in sifonier, hainele de birou nu isi au locul la o nunta. Prin urmare este exclus sa mergi imbracata in costum la nunta.
Pleaca de la ideea de confort in primul rand. Intotdeauna vei fi mai frumoasa daca esti relaxata. 
Daca te vei simti incorsetata sau pantofii iti vor face rani ori iti vor strange picioarele ca intr-o menghina. Nuntile sunt evenimente cu un consum energetic mare si ai nevoie sa te simti confortabil si dupa 1 ora si dupa 6 ore. Astfel ca orice rochie ai alege, iti recomand sa investesti intr-o pereche de incaltari de calitate, cu un calapod potrivit pentru tine, eventual fa-ti la comanda o pereche intr-o nuanta pe care sa o poti asorta usor: gri, bej, crem, negru.
Te hotarasti dupa ce te plimbi prin toate magazinele pe care le stii sa iti faci la croitor? Esti pasionata de fashion si inainte de o nunta tocesti Google images sau Instagram pentru a gasi un model genial la marile case de moda? Nu e un lucru rau sa te inspiri, insa ia in considerare urmatoarele aspecte:

1 . Rochiile de designer sunt realizate de oameni care au ani de experienta si de instruire in acest domeniu. Nu poti compara o croitoreasa banala cu un designer de geniu. 
2. Materialele utilizate sunt de cea mai buna calitate: matase, datela fina, brocard. Este foarte posibil ca in comert sa nu gasesti exact ce ai nevoie pentru modelul respectiv.



3. Cu cat modelul este mai complicat cu atat ai sanse mai mici sa iti iasa “ca in poza”.

4. Rochiile pe care le vezi sunt purtate de modele si fotografiate de specialisti. Pentru a nu fi dezamagita nu iti seta asteptari prea mari cu privire la rezultatul final.

 5. Consulta-ti croitoreasa inainte sa cumperi materialul. Ea iti va spune cat sa cumperi, ce fel de tesatura este potrivita pentru modelul ales. Eventual poti cere in magazine cateva mostre din care sa alegeti impreuna.


6.     Probeaza in magazine modelul pe care vrei sa ti-l confectioneze croitoreasa ca sa fii sigura ca iti vine bine.

Daca alegi sa mergi la un croitor, evita sa alegi pentru partenerul tau un papion/cravata/ascot din materialul rochiei tale. Nu alege nici macar aceeasi nuanta. Va puteti asorta cromatic insa nu exagerat. Poti alegi din aceeasi paleta cromatica alta nuanta de exemplu.
Mergi in outlet-uri! Poti avea noroc sa gasesti ceva masura ta. Roaga vanzatoarea sa iti faca o poza ca sa te poti vedea mai obiectiv. Eventual cand iti alegi rochia, ia cu tine incaltarile pe care vrei sa le porti si alege lungimea potrivita.

Tips and Tricks: Incepe cautarea pentru tinuta de nunta cu cat mai mult timp inainte pentru a alege inspirat si de ce nu si econom.

Photo credits: Pinterest

Un articol marca                                                     scris de Luiza Olteanu.