Interviu Rodica Grigorita la Festivalul Designerilor

HPF :Ce a insemnat pentru dumneavoastra Festivalul designerilor din Romania si cum va-ti decis sa luati parte din acest proiect? 

Rodica Grigorita : Am fost bucuroasa sa particip la Festivalul designerilor din Romania, organizat de Daniela Sala.M-am decis sa particip pentru ca Festivalul este organizat de o echipa tanara, energica si cu multe  idei noi.

HPF :Pentru care tip de femeie creati dumneavoastra?
Rodica Grigorita : Colectia este destinata tinerelor romantice cu profesii artistice, care apreciaza dantela lucrata manual si nu o considera ceva demult disparut.

 HPF : Cum se numeste colectia pe care ati prezentat-o in cadrul Festivalului designerilor din Romania?

Rodica Grigorita : Colectia cu care am participat se numeste "Rive gauche a Paris"

HPF : Spuneti-ne mai multe cuvinte despre colectia dumneavoastra!

Rodica Grigorita : Dantelele au fost lucrate timp de 4-5 luni dupa scheme din sec.19, dar si dupa scheme desenate de mine pentru aceasta colectie (dantela contemporana).Dantela cu ciocanelele este caracteristica pentru Olanda, Belgia, Germania, Rusia, Spania, Portugalia, in zona noastra nu se intalneste, deaceea mi-am propus s-o prezint publicului larg ca pe un tezaur pretios, ce merita a fi purtat. Pe timpuri dantela era atat de scumpa, incat se spunea ca dantele poarta doar reginele si dantelierele. Mi-am propus ca fetele care vor prezenta colectia sa arate ca niste regine.Am studiat dantela la Academia de Arte din Bruxelles si am avut-o drept profesoara pe doamna Genevieve Kesteloot. Spre design vestimentar m-a indrumat Joan de Rijck, care m-a invatat sa fac tinute bine lucrate atat pe exterior cat si pe interior. Sper ca publicul din Romania sa aprecieze eforturile mele si sa guste din aceste dantele "demult uitate".

HPF : Ce materiale folositi in general? 

Rodica Grigorita : Dantela 

HPF : Care sunt tendintele in acest an?

Rodica Grigorita : In acest an se poarta culorile pale si materialele fine,usor diafane.