Cum ne imbracam de Halloween?

Trebuie sa recunosc ca desi nu sunt o mare fana a acestei sarbatori, totusi daca ma gandesc la ideea ca as putea sa sarbatoresc intr-o tinuta speciala, parca deja as vrea si eu sa ma bucur de acest eveniment.
Pana la urma de ce nu? Daca avem ocazia sa ne bucuram de mici evenimente sau de unele mai mari, trebuie sa dam cezarului ce a cezarului vorba aia si sa ne aliniem in bucuria tuturor.
Si da, pentru cei care isi vor da ochii peste cap zicand, bine ma, iar americanisme, ups ..as vrea sa mentionez ca aceasta sarbatoare Halloween sau Sarbatoarea Tuturor Sfintilor, cu o traducere adaptata, este una extrem de europeana apartinand popoarelor celtice si a ajuns in America prin co-continetali nostri iralandezi.

Ce e drept ca nu prea inteleg legatura intre costumatile copiilor (vampirasi, scheleti, etc) cu denumirea acestei sarbatori, dar cel mai probabil trebuie sa ma documentez mai bine.
Dar pana una alta, stati linistiti nu ma gandeam sa va propun o tinuta clasica de monstru, schelte, vampir ,vrajitor sau alte personaje celebre, ci una de zi in care sa va simtiti ca sarbatoriti ceva. Evident daca este vorba de o petrecere de seara puteti apela la un costum de inchiriat fara nicio problema cu tematica specifica.

Deci, dupa cum spuneam sa vedem ce am putea folosi pentru un outfit dragut de sarbatoare
- Incercati combinatia intre o fusta rosie clasica si un tricou/maieu negru cu franjuri. Incaltamintea poate fi de la pantofi stileto pana la o pereche de bascheti comozi colorati. Neaparat rujul rosu sa nu lipseasca

- Incercati o rochie lejera uni pana la genunchi (negru sau chiar nud, bej) la care adaugati un material alb cu tot felul de imprimante. Puteti sa le coaseti de mana, de exemplu niste nasturi, sau ghemuri mici de material prinse usor, totul e sa fie colorat. Puteti incalta o pereche de ghete cu siret, lasandu-le putin deschise (nu e nevoie sa va cada din picioare )
- Daca va ganditi la dovleac, vestitul simbol al acestei sarbatori, atunci puteti incerca desi e toamna, o fusta galbena in clos cu un tricou sau de ce nu chiar pulover galben (aveti doar grija sa fie 2 tonuri compatibile). In picioare incercati pantofi oscar, de exemplu.
- Daca aveti vreo petrecere de seara puteti sa impresionati cu rochita argintie de seara, nu foarte stramta. Fiind seara va permiteti sa adaugati si ceva haios cum ar fi o coronita cu coarne de reni in ton...nu chiar verzi, ca mai avem un pic pana la Craciun

Idei pot fi multe, trebuie sa fiti un pic indrazneti si sa emanati din voi dorinta de a petrece aceasta sarbatoare. Neaparat ca sa gustati un pic mai mult din atmosfera pregatiti un dovleac – doi impreuna cu cei dragi inainte. Va asigur ca veti simti astfel spiritul acestei sarbatori, chiar daca nu sunteti mari fani si indiferent daca aveti sau nu copii. Incercati doar sa va simti bine.
Nu mai pun la socoteala faptul ca in perioada asta apar mai multe reduceri deci un shopping poate fi facut si cu un buget mai redus!
Acum ca am pregatit dovleacu si tinuta nu imi ramane decat sa urez sa aveti un Halloween pe cinste!

autor : Adela Polverea