Curatenia de toamna in dulap

 Reduceri haine
Se pare ca toamna isi intra bine in drepturi deja, deci cel mai probabil este timpul rocadei in dulap de haine, chiar daca in sufletul nostru ne-am mai dori sa prelungim un pic purtarea hainelor usoare de vara.
Si, de fiecare data cand ajung in acest moment ma gandesc ca este oportun sa incep sa fac si o mica curatenie de toamna in dulap. Da, stiu expresia consacrata deja este curantenia de primavara, dar aceea o vom face la primavara si acum ne ocupam de cea de toamna.

Nu de alta, dar mereu apar lucruri noi care ne tenteaza de a fi cumparate si nu stiu voi cum sunteti, dar eu mereu parca nu am suficient loc in dulap.  Si mai mult, de fiecare data cand fac acest lucru fie cu lucrurile de vara, primavara, fie cu lucrurile de vara, toamna constat cu uimire ca in sezonul care tocmai a trecut am cateva piese vestimentare care desi arata impecabil, ei bine nu le-am purtat deloc.
Iti recomand cand faci asta, sa fii relaxata si bine dispusa, chiar sa iti pui ceva muzica si sa te simti bine, pentru ca operatiunea nu trebuie transformata intr-o bataie de cap, ci mai degraba intr-un timp petrecut cu tine si hainele tale din dulap, in care pana la urma ai investit ceva bani si timp.

Deci, hai sa nu mai stam pe ganduri si primul pas pe care il fac este golesc cu totul etajerele dulapului de haine si sa le analizez rand pe rand cate o bucata. Fac de astfel 3 gramasoare in care pun hainele in 3 categorii:  cele care le-am purtat cel mai frecvent si par a fi preferate, cele care nu le-am purtat deloc de cel putin 1 an de zile si nu par sa mai aiba sanse de  a fi purtate si cele care nu mai arata bine, desi unele piese sunt preferate, au patit cate ceva, ce nu mai poate fi remediabil.
Este clar ca cele preferate le voi pastra in continuare, cele care care nu le-am purtat de mult timp le voi dona, iar cele care nu se mai prezinta bine, din pacate in afara de gunoi alta varianta nu am.
La aranjarea hainelor in dulap sunt cateva ponturi care de-a lungul timpului mi-au prins si mie bine: pun hainele pe categorii (adica pe pulovere, pantaloni, rochite de toamna, camasi, bluzite cu maneca lunga, bluzite cu maneca scurta pentru toamna) si intotdeauna am o separare intre hainele de munca (intrucat tinuta e un pic diferite ) si hainele de casa sau cele de timp liber (nu inseamana ca la anumite evenimente din timpul liber nu ma imbrac cu tinute pe care uneori le port si la birou,dar sunt haine cu care nu merg clar la munca)

Un alt pont este la folosirea umeraselor, pe care iti sugerez sa le pozitionezi spre interior pentru a fi mai usor accesibile. Acolo unde hainele sunt mai usoare iti sugerez sa folosesti umerase mai subtiri pentru a economisi spatiu, daca e nevoie.
Pentru lenjerie daca nu ai sertare la dulap suficiente sau sunt prea mari sau prea mici, atunci iti sugerez sa folosesti cutii separate. Se gasesc si de cumparat sau poti sa le improvizezi chiar tu, daca iti face placere. Daca folosesti cutii obisnuite iti recomand sa le imbraci intr-o hartie sau un material textil care sa faca placere ochiului.
 Reduceri la haine
Inainte sa pun hainele in dulap am la indemana mereu un nou odorizant si cu aceasta ocazie profit sa reimprospatez si mirosul din dulap. Daca dulapul este mare atunci poti chiar sa iti lipesti diverse etichete ca sa stii ce si unde ai pus. Daca ai nevoie de spatiu in plus (cine nu are ) atunci poti castiga spatiu pentru curele si pe usa dulapului la interior unde poti pune niste prinzatoare sau chiar o bara in functie cum iti permite spatiul.

autor : Adela Polverea