Culoarea anului 2018 in moda

Probabil si cei mai putin fascinati de ultimele tendinte din moda, ne gandim orice inceput de an trebuie sa vina si cu o culoarea potrivita de purtat.  Daca nu suntem pur si simplu fascinate de moda, stim sigur ca nu vom urma chiar toate indicatiile vazute pe catwalk-urile modei, dar cu siguranta am dori sa stim ca cu ce culoare se mai lauda moda in acest an.

Asa cum ne-a obisnuite in fiecare an din 2000 incoace, Pantone a anuntat si culoarea anului pentru 2018..pam..pam ..pam, cu surle si trambite sa apara culoarea care ne va influenta garderoba in anul 2018 …este vorba de ULTRA VIOLET sau un violet mai puternic cum as spune eu.
Pentru cei care nu stiu  si si pentru cei care stiu in fiecare an expertii in culoare de la Pantone Colour Institute stabilesc culoarea anului facand analize in domenii vaste si nu doar in design ci si in film, gastronomie, moda, arta sau chiar tehnologie, etc.


Culoarea de anul acesta pare sa fie o necesitate a lumii in care traim si care ne invita la reflectie si imaginatie.

Pentru cei indrazneti si carora nu le e frica de culoare, cred ca anul acesta se vor simti foarte bine in a combina acestea culoare intensa cu piese deja existente din garderoba lor. Pentru cei carora le plac mai mult culori sterse sau non-culorile, evident ca aceste culoare ii va scoate din anonimat si confort. Eu zic totusi ca merita incercata indifferent de ce parte a baricadei ne aflam.

Dar pentru inceput cu ce am putem sa ne completam garderoba deja existenta:

- Pentru perioada de sfarsit de iarna putem sa incercam un sal de culoarea violet, mai ales daca avem un palton sau haina de iarna de culoare inchisa (negru, maro, albastru inchis) sau chiar deschisa (galben, alb, bej). Hei si uite si o idee mai indrazneata cum ar putea fi un pulvoer pufos de culoarea violet neaparat cu pantaloni albi pentru a crea o armonie frumoasa.
- Pentru perioada de primavara daca bugetul ne permite ne putem gandi la o haina sau un sacou de aceasta culoare pe care le-am putem combina foarte fain cu culori deschise sau indraznete. Sau poate fi chiar o fusta de voal sau satinata care s-ar potrivi chiar la locul de munca.
- Pentru vara – si cand ma gandesc la vara, clar ma gandesc la sort de culoarea violet si sigur si la mare si la plimbarile pe faleza. Sau ai putea alege un maoiu violet pentru acesta plimbare si un short alb sau galben in functie de cat de indrazneata esti
- Pentru toamna putem opta pentru cizmulite/ghete de piele intoarsa de culoarea violet. Doamne, vor face sigur senzatie.

Oricum ar fi si cum ti s-ar parea aceasta culoare iti sugerez sa fii deschis la ea, pentru ca aceasta culoare deschide pasii spre spritualitate si cu siguranta purtand un astfel de articol anumite stari de reflectie se vor activa. Daca iti place sa ornezi casa, poti alege si un obiect violet potrivit pentru a reinvia atmosfera casei tale sau a o pune in trend cu culorile noului an.

autor : Adela Polverea