Hai sa ne accesorizam un pic tinuta

Ma gandeam inainte de a incepe sa scriu acest articol ca paradoxal sau nu acum vreo 10-15 ani accesoriile erau la mare moda: fie ca era vorba de cercei, curele (da, multe curele), ceasuri, bratari sau neckless (chestii de purtat la gat). Acum cand ma uit in cutia cu accesorii parca s-a cam pus praful pe ele. Unele, nu au disparut deloc, iar altele parca si-au diminunat importanta in timp.

Dar ce rol are un accesoriu si oare merita sa ne preocupam de el? Ei bine, accesoriul are scopul intr-un mod secundar de a imbunatati, de a crea stil sau de a definitiva o tinuta pe care am ales-o. De multe ori, accesoriul este cel care trage linia intr-o tinuta lejera si una care poate fi clasica sau mai sobra sau poate chiar de seara. Si aici ma gandesc in primul rand la accesoriile mai mari cum ar fi: o geanta sau o pereche de pantofi. Si primul gand care imi vine in cap este  ce outfit diferit putem avea atunci cand purtam o pereche de jeansi cu  un pantof stiletto sau cu un converse.



Dar cum totul e ciclic si revine, vorba bunicii nu arunca nimic ca cine stie cand se intoarce moda  , ei bine incepand de anul trecut curelele au revenit mai mult sau mai putin timd pe podium. Si daca cu 2 ani in urma le foloseam strict ca si utilitate la pantaloni, ei bine de anul trecut au reaparut in prezentarile de moda de pe catwalk.

As alege astazi sa scriu despre curele si nu intamplator pentru ca tocmai am gasit o gramajoara de curele in dulap si pe cand ma gandeam sa le fac vant, tocmai mi-am amintit ca au revenit in scena de la inceputul anului trecut.

Dar hai sa vedem cum le asortam tinutei noastre si mai jos va dau cateva mici sfaturi pentru o incadrare perfecta:

- La o tinuta casual asortarea curelei nu este atat de rigida ca in cazul unei tinute elegante sau formale, dar  trebuie neaparat sa exprime personalitatea si imaginatia proprie
- Cand alegeti o curea puteti sa aveti in vedere ca asortarea cu culoarea pantofilor nu mai este demult la moda. Dar puteti sa considerati pentru o armonie a culorilor o curea de o culoare complementara pantofilor, cum ar fi de exemplu o curea maro care merge foarte bine cu niste pantofi crem sau rosii, dar nu tipatori. Evident daca alegeti pantofi negri sau albi, puteti alege mai usor culoarea curelei.
- Curele mai inguste, adica cele sub 2 cm se asorteaza pefect la jeansi skinny sau la pantaloni mai office


- Curele mai groase se pot asorta foarte bine la mai multe tipuri de pantaloni casual sau pantaloni scurti sau chiar cargo.
- Daca vrem sa iesim in evidenta printr-o curea alegeti atunci una hand-made care sa se integreze foarte bine in stilul vostru. Are foarte multa personalitate si originalitate
- Destul de pretentioase sunt curele din piele sarpe sau alte reptile. Evitati sa le folositi cu tinutele verzi sau galbene, pentru ca iesiti cu totul din décor, iar asta nu e indrazneala 
- Poti asorta o curea si cu o bluza mai larga cu aspect romantic sau cu o bluza mai larga purtata pe sub un sacou


Uite cateva idei de asortare a curelei in functie de culoarea ei:
- Curelele albe, negre, gri merg foarte bine cu tinutele office, daca sunt simple din imitatie de piele sau din lac, fara cusaturi, catarame mari sau alte insertii
- Culorile tari (verde, rosu, albastru) se asorteaza foarte bine cu tinutele sport- casual (deja si vad o tinuta tip marinar, pantolon scurt si tricou cu o super curea albastra)
- Culorile metalizate pun in valoare cam orice fel de tinuta si dau o nota de glamour fiind ideale pentru petreceri (deja si vad o rochei lejera neagra cu o curea aurie in peisaj)

Sigur orice combinatie tine si de personalitatea voastra, asa ca indrazniti si asortati-va tinutele cu un accesoriu ce va face sa va simti in fiecare zi mai speciala!
Spor la cumparaturi sa aveti!

autor : Adela Polverea