Cum sa alegem corect o tinuta eleganta in functie de eveniment


Este foarte ușor să spunem că mergem la o petrecere sau eveniment formal într-o ținută elegantă, dar oare câte dintre noi știm și cum să alegem corect o ținută elegantă? Ei bine, asta vom afla astăzi împreună.

Alegerea potrivită a ținutei ține în primul rând de bun-simț. Adevărata eleganță se obține dintr-un acord perfect între haină, împrejurare și personalitatea celui care o poartă.

Ce înseamnă un outfit elegant?
Dress-code-ul elegant are la bază reguli foarte simplu de urmărit. La bază, un outfit elegant este caracterizat de alegerea unor piese vestimentare mai formale.

Nuntă
Alegerea ținutei perfecte pentru o nuntă nu este ușoară, deoarece există unii factori importanți de luat în considerare. Majoritatea fetelor și femeilor poartă rochii la nunți, deși unele aleg alte tipuri de haine. Așadar, rochiile sunt obiecte vestimentare esențiale pentru sexul feminin. Chiar dacă îți plac pantalonii, voi accentua faptul că cel mai bine ar fi să optezi pentru un costum cu fustă și sacou, dacă nu ești fana rochiilor.

Beach Party
Pentru o petrecere pe plajă se recomandă evitarea rochiilor foarte lungi, deoarece pot fi incomode având în vedere că lungimea lor nu poate fi susținută de pantofi cu toc.

Cocktail Party
În cazul unui eveniment care are loc în aer liber, trebuie să adaptezi ținuta condițiilor meteo. O rochie lungă și o jachetă elegantă este, așadar, o opțiune mult mai bună pentru o nuntă în aer liber, decât un model de rochie fără bretele și foarte scurtă.

Botez
Ținuta la un botez trebuie să fie elegantă și feminină, dar nu la fel de elegantă ca și la o nuntă. Feminine, elegante și delicate, dar nu extravagante și nici într-un caz asemănătoare cu rochiile de club. Rochiile de botez trebuie să aibă o lungime medie, în așa fel încât să îți confere un aer suficient de atrăgător păstrându-ți decența și simplitatea.

autor: Mariana Gorea