Cum sa te imbraci in functie de forma corpului


În funcție de forma corpului, fiecare fată și femeie are atuuri diferite care ar trebui să fie evidențiate.
Cunoscând forma corpului tău vei putea să stabilești anumite reguli generale pentru a alege acele haine și accesorii care te avantajează cel mai mult pe tine. Purtând hainele potrivite pentru tipul tău de corp, vei putea crea o siluetă proporționată, armonioasă.

Silueta Clepsidră(Este considerată ideală datorită proporțiilor sale: partea de sus și de jos a corpului se află în echilibru. Talia subțire este foarte bine definită, iar linia bustului este egală cu cea a șoldurilor.)

Investește în rochii feminine, care se mulează delicat pe formele tale, accentuându-ți talia. Evită rochiile vaporoase, care nu te avantajează deloc din cauza faptului că nu urmăresc linia corpului. Optează pentru fustele conice și cele în cloș, neapărat cu talie înaltă, pe care le poți accesoriza cu o curea lată. Poartă pantaloni slim sau cu o croială dreaptă. De altfel, optează pentru topuri cât mai simple, nu foarte mulate, cu decolteu în formă de V.

Silueta Măr(Bustul tău este  generos, umerii sunt lați, talia puțin sau deloc definită, șolduri și coapse destul de pline, dar mai înguste decât partea superioară a corpului și picioare subțiri.)
Evită pe cât posibil bluzele baby-doll, care în loc să îți ascundă burtica, nu fac decât să o accentueze. Imprimeurile permise sunt dungile verticale, deoarece alungesc silueta. Poartă rochii maxi. Uită de jeanșii skinny! Aceștia nu au ce căuta în garderoba ta! Pune-ți în evidență picioarele superbe, purtând jeanși drepți, închiși la culoare, sau pantaloni ușor evazați, cu tivul lung, până în pământ. Fustele ideale pentru tine sunt cele cu un croi în forma literei A, care au rolul de a echilibra silueta.

Silueta Pară(Șoldurile și coapsele sunt punctul central al siluetei tale. Partea superioară a corpului este vizibil mai subțire decât șoldurile. Ai bustul mic, șoldurile proeminente, umerii sunt de obicei înguști iar talia este bine definită.)
Poartă întotdeauna pantaloni sau fuste în culori închise, păstrând nuanțele deschise pentru partea de sus a corpului. Pantalonii drepți, cu talie înaltă, îți vor alungi picioarele. La capitolul bluze, optează pentru cele cu volum în zona bustului.  Pentru un eveniment, alege rochii fără bretele. Jachetele și paltoanele trebuie neapărat să fie evazate sau să pună accentul pe talie fie cu un cordon, fie cu o curea lată.

Silueta Rectangulară(Umerii, talia și șoldurile sunt de aproximativ aceeași lățime, bustul este mic spre mediu iar talia este foarte puțin sau deloc definită.)
Vestea bună este că poți purta orice fel de haine. Datorită picioarelor tale subțiri, poți opta pentru jeanși skinny sau pantaloni ușor evazați. Pentru a da o formă corpului tău, alege fuste conice sau în formă de clopot, de preferat cu talie înaltă.

autor: Mariana Gorea