Cum sa ne imbracam in anotimpul rece

Acum, când vorbim de iarnă, de temperaturi scăzute, ne gândim automat la haine cât mai groase. Dar trebuie să știți că hainele groase nu înseamnă neapărat că vom fi protejați de frig și că ne vor menține calzi și confortabili pe parcursul unei zile. Hainele groase rezolvă doar o parte din problemă.
La fel de important, sau poate chiar puțin mai important este să ne îmbrăcăm corect pentru anotimpul rece, adică să știm cum să purtăm inteligent articolele de îmbrăcăminte pentru a obține maximul de protecție și confort pe care îmbrăcămintea de iarnă îl oferă.
Dimineaţa, când pleci de acasă, temperaturile de afară sunt foarte scăzute. Cu toate acestea, sunt zile când afară este mai cald, iar tu renunţi la a mai lua cu tine căciula, mănuşile şi fularul. Peste zi, s-ar putea ca vremea să se înrăutăţească, iar seara temperaturile să coboare sub minus 0 grade Celsius. Fără căciulă, fular şi mănuşi vei îngheţa bocnă şi cu siguranţă te va paşte o răceală de toată frumuseţea.
În partea de sus a ținutei poți lua mai multe straturi de haine precum maiou, tricou de bumbac ori helancă, hanorac sau pulover. Pe sub blugi poţi purta dres sau colanţi groşi, iar în picioare pune-ţi o pereche de ciorapi flauşaţi sau botoşei. Este recomandat ca în acest anotimp să nu porţi blugi supraelastici, strânşi pe corp. Pentru a te bucura de căldură şi confort, pielea trebuie să fie cât mai aerisită, iar materialul textil din care sunt confecţionate hainele trebuie să lase aerul să circule.
Dacă cizmele pe care le porţi se umezesc în interior din cauza apei sau a zăpezii de pe stradă, este foarte important să schimbi imediat ciorapii uzi cu unii uscaţi şi călduroşi.

Regulile ce trebuie respectate în ceea ce privește vestimentația pentru iarnă:
1. Trebuie să ne îmbrăcăm în straturi
2. Îmbrăcăminte de iarnă în funcție de activitatea depusă
3. Cumpărați o pereche de cizme termoizolante
4. Purtați șosete speciale pentru anotimpul de iarnă
5. Purtați un strat de bază pentru membrele inferioare
6. Purtați o căciulă, glugă
7. Purtați mănuși

autor: Mariana Gorea