Cum să creezi un dulap echilibrat? Regula piramidei stricte

 

Cele mai bune minți din lumea modei și stilului se luptă de zeci de ani pentru a crea o formulă pentru o garderobă echilibrată. Poate că, piramida este exact ceea ce ai nevoie.Pur și simplu, acestea sunt proporții bine definite pentru diferite segmente ale garderobei. Fiecare segment ocupă un procent strict verificat din volumul total al garderobei, astfel încât, vei putea evalua cu ușurință dacă există vreun dezechilibru în garderoba ta. 

Lucrurile de bază ar trebui să reprezinte un procent de 35% și aici sunt incluse cele mai universale, de exemplu, pantaloni negri, blugi clasici, topuri în nuanțe neutre, o rochie neagră, o bluză alba, balerini și așa mai departe.


20% din garderoba ta ar trebui să fie profesională. Aici vor merge costume stricte cu pantaloni, fuste creion și tot ceea ce într-un fel sau altul, este pentru tine o „uniformă” pentru serviciu.

20% va include tot ceea ce dorești să porți în viața de zi cu zi, fie că este o jachetă bomber extravagantă brodată sau blugi rupți.

10% este rezervat vestimentației special. Rochiile de seară și toate ținutele festive vor merge la acest grup.

Un alt 10% este rezervat lucrurilor care au legătură directă cu diferite anotimpuri: jachete de puf și costume de baie, kimono-uri de plajă și ugg-uri de blană.

Ultimul 5% include diverse accesorii: genți, eșarfe imprimate, pantofi care nu se încadrează în segmentele anterioare.Datorită unei astfel de piramide stricte, poți încheia în cele din urmă cu haosul de pe rafturi.