Cum să scapi de mirosurile urâte din dulap

 


Mirosurile neplăcute din dulap apar din mai multe motive. Acest lucru se poate datora umezelii,   hainelor învechite etc. Cum să scapi de mirosurile urâte? Nu așeza dulapul lângă baie sau bucătărie sau în colțul adiacent acestor încăperi deoarece, acest lucru poate duce la umezeală. 

Nu agăța haine umede în dulap. Dacă nivelul de umiditate din apartament este ridicat, este recomandabil să cumperi un pachet de silicagel (bile care absorb umezeala). Acestea sunt adesea plasate în cutii de pantofi și se vând de asemenea, în orice magazin cu materiale de construcție. Îmbrăcămintea exterioară trebuie ventilată de cel puțin două ori pe an. Acest lucru este valabil mai ales pentru hainele de iarnă.

Nu pune pune haine pe care le-ai purtat deja de mai multe ori în dulap lângă lucrurile curate. De multe ori mirosul apare din acest motiv. 

Pentru a crea un parfum proaspăt în dulap, poți folosi pungi de plante, spray-uri parfumate, săpun. 


Este ușor să faci singură săculeţi denși de bumbac pe care să îi umpli cu ierburi aromate, petale de trandafir uscate, cuișoare, scorțișoară, lavandă. Se pot adăuga coji de citrice uscate. 

Săpunul este pur și simplu înfășurat într-o cârpă de bumbac și lăsat pe raft (acest lucru te va ajuta în lupta împotriva moliilor). 

O modalitate ușoară de a împrospăta aerul din dulapul tău, este să folosești sticle de parfum goale. În același scop, poți utiliza un tampon de bumbac umezit cu parfum sau o batistă, care este atârnată sau așezată între grămezile de lucruri.