Cum sa ai un par frumos si sanatos

Părul frumos este, în primul rând și un păr sănătos. Pentru ca părul tău să fie sănătos, ai nevoie mai întâi de o dietă sănătoasă. Proteinele și vitamina B5 sunt esențiale pentru sănătatea părului și a scalpului. Proteinele sunt abundente în ouă, nuci și brânză, în timp ce orezul, leguminoasele și cerealele neprelucrate sunt bogate în vitamina B5. Vitaminele și mineralele întăresc rădăcinile.  

Cafeaua, pe de altă parte, stimulează producția de sebum la rădăcini, ceea ce, din păcate, agravează problemele cu mătreața. Nicotina și alcoolul nu au nici un loc în dieta de înfrumusețare a părului. Dar dieta ta trebuie să conțină în mod necesar fructe, pește, carne de pasăre, legume, precum și lapte, soia și cereale integrale. În plus, include în meniu o mulțime de vitamina H, zinc, fier și folat. 
Utilizarea balsamului face părul neted și ușor de manevrat. Se aplică la clătire și în special pe capetele despicate și uscate, pentru ca părul să arate mai frumos și mai sănătos. Fața ta este încadrată de un păr rar și subțire? Motivul pentru aceasta rezidă de obicei în tunsoarea greșită. Frumusețea părului este data nu numai de sănătatea părului, ci și de tunsoarea corectă.

 O idee minunată ar fi să mergi la un stilist priceput și cu experiență. Părul tău va arăta mai gros dacă îl colorezi mai închis decât culoarea ta naturală. Același efect poate fi obținut și cu colorarea ușoară ale părului, ceea ce îl face puțin mai greu și mai ușor de manevrat. Și iată un sfat special pentru cele cu părul subțire. Folosește șampoane pentru a adăuga volum, deoarece ele întăresc structura. Dacă părul tău tinde să fie gras, folosește doar șampoane ușoare pentru bebeluși.

Maria Toncean