Ingrijirea unghiilor acasa

Uite câțiva pași care iti vor ușura munca dar te va ajuta sa ai o manichiura perfecta:

1.In caz ca ai deja un strat de oja sau lac transparent pe unghie ,asigura-te ca il îndepărtezi. Poți clati mâinile și unghiile foarte bine, astfel încât solventul sa nu iti usuce mâinile.

2.Pune într-un bol apa călduță (poți folosi un recipient pentru unghii ), toarnă în apa călduță o cantitate mica de săpun lichid ,apoi introdu mâinile în apa pentru câteva minute. Asa iti vei înmuia cuticulele si iti va fi mult mai ușor pentru a le ingriji.


3.Dupa ce ti s-au înmuiat cuticulele, iti usuci mâinile prin tamponare cu un prosop curat.

4. Împinge cuticulele cu un bețișor de portocal (folosește un bețișor special pentru împingerea cuticulelor) . Evita ruperea cuticulelor, folosește o forfecuta, astfel se va rupe aiurea și te va durea.

5. Dupa toti acești pasi ,ia o pila si alege-ți forma dorita si dimensiunea . Pilește foarte puțin deasupra unghiei pentru a indeparta praful si uleiurile de pe suprafața unghiei.

6.Înainte de a aplica gelul pe unghie ,folosește un ulei care iti protejează unghia într-o anumita proporție (Nail prep), lasi sa acționeze max. 5 min.

7. După cele 5 min aplici Nail border-ul (primer) si lasi 10 minute pentru a actiona, ai grija ca în cele 10 min sa nu se prindă scame de suprafața unghiei.

8.Pune șablonul sub unghia naturala, așează-l cat mai bine posibil (exact sub vârful unghiei) pentru a nu se forma bule de aer în gel si pentru a rezista cat mai mult construcția din gel.

Șablonul are dimensiunile delimitate si iti va fi mult mai ușor sa iti alegi dimensiunea unghiei.


9.Aplica gelul in strat subțire prima data ,împinge către cuticule cat sa se așeze uniform, în al doilea strat vei folosi putin mai mult gel pentru a construi baza unghiei si apexul. Încearcă sa te apropi cat mai mult de forma unghiei dorite pentru a nu avea atat de pilit.

10. Pune mana la lampa uv si las-o in jur de 1-2 min (depinde de fiecare lampa) ,dupa ce ai scos unghiile din lampa folosește un cleaner pentru a degresa unghia si a nu mai fi lipicioasa. Asa vei proceda dupa fiecare strat de gel.

11.Iti alegi forma si pilesti unghia cat de bine poti, pila trebuie tinuta deasupra unghiei pentru a face-o uniforma (mare atenție la cuticule, evita pilirea cuticulelor deoarece acestea se vor sensibiliza si pot apărea mici sângerări )

12. Folosește o perie pentru a îndepărta praful de pe suprafața unghiei iar apoi poți aplica gelul colorat sau orice altceva pentru a-ti crea modelul.

13.Dupa crearea modelului dorit se mai baga la lampa max. 2 min pentru a se usca gelul colorat.

14. Ne apropiem de final ,asa ca vom folosi un gel de sigilare (finish) si mai baga unghiile inca o data la lampa uv. (Gelul de sigilare poate fi lucios cat si mat)

15. Iar ultimul pas este de a folosi un ulei de cuticule sau o crema de mâini cu rol de hidratare.

Sper ca te-am ajutat cu aceste sfaturi, si tine minte o manichiura perfecta nu iese din prima încercare, nu te da bătută si continua cu ceea ce ai început. Vei avea rezultate foarte bune!

Optează pentru a folosi materiale cat mai calitative dar nu uita sa le dezinfectezi dupa fiecare utilizare (un lucru foarte important)!


autor: Ratiu Denisa , mai multe detalii despre ea gasiti aici: https://www.instagram.com/deny._.nails/