Ce inseamna o femeie bine machiata | Interviu cu Andreea Gherghel

 Andreea Gherghel are 21 de ani și este make-up artist. Iubeste ceea ce face, deoarece această meserie îi oferă posibilitatea de a-si expune latura artistică, de a întâlni și interacționa cu oameni care împărtășesc aceleași pasiuni ca și ea, legate de estetic. Însă, cele mai mari satisfacții vin din faptul că, prin machiajele ei, ajuta femeile să se vadă mai frumoase și să prindă încredere în forțele proprii.


1. Când ți-ai descoperit pasiunea pentru machiaj și cum ai început sa practici această meserie?

De mică am avut înclinație spre această parte artistică și estetică. Atunci s-a concretizat prin pictură, iar prin adolescență am descoperit make-up-ul, care, pentru mine, a fost, în acea perioadă, o formă de exprimare. Multă vreme am văzut make-up-ul ca o pasiune și nu mă gandeam că va deveni o meserie. Cu timpul însă am văzut împlinirea pe care mi-o aducea, prin feedback-ul pozitiv pe care îl primeam din partea prietenelor și încrederea pe care acestea o aveau în ele, în urma machiajului realizat de mine.


2. Unde îți găsești inspirația ?

Găsesc inspirație în multe locuri, pe Pinterest sau în look-urile pe care make-up artiștii, internaționali sau locali, pe care îi admir, le postează pe rețelele de socializare.Am și momente când mă inspiră elemente din natură pe care încerc să le integrez in machiajele mele.



3. Ce înseamnă pentru tine o femeie bine machiată?

O femeie bine machiată este cea care știe să îsi pună în evidență cele mai frumoase trăsături, fără a încărca tenul și fără a lăsa impresia de ,,prea mult’’, mai ales atunci când este vorba de un machiaj de zi. .


4. Unde greșesc femeile, în general, când se machiază singure?

În primul rând nu își aleg produsele potrivite pentru tipul lor de ten, nuanța și subtonul fondului de ten, și nu adaptează tipul de machiaj pe care îl poartă, în funcție de evenimentul la care participă.O altă greșeală comună este dată forma sprâncenelor care sunt, după caz, prea subțiri sau prea groase, grafice, pentru trăsăturile feței lor.

5. Dacă ar fi să te rezumi la 5 produse de make-up esențiale pe care orice femeie trebuie sa le aibă în trusa personală, care ar fi acestea?

Ar trebui să aibă întotdeauna la îndemână un fond de ten cu acoperire mică,dar care să fie construibilă pentru momentele când ne dorim o acoperire mai mare a imperfecțiunilor, mascara, un produs de fixare a sprâncenelor rebele (dacă e cazul), un anticearcăn și un ruj de culoare roz sau roz piersică, potrivit atât pe buze, cât și pentru obraji, pe post de blush, pentru a oferi un aspect fresh machiajului.


6. Care a fost cea mai mare provocare în realizarea unui machiaj?

Cea mai mare provocare pe care am întâmpinat-o a fost atunci cand o clientă a venit la programare fără sprâncene, deoarece își făcuse o procedură de îndepărtare cu laser a tatuajului pe care-l avea la sprancene. Dificultatea realizării machiajului a constat atât în faptul că trebuia să îi desenez în totalitate sprancenele, astfel încât acestea să pară naturale, dar și în faptul că trebuia să acopăr și să uniformizez linia ce a rezultat în urma procedurii îndepărtării tatuajului, care era de un verde gălbui.În cele din urmă totul a ieșit bine, iar clienta a fost mulțumită.


7. Cum ți-ai defini în câteva cuvinte machiajele?

Sunt diverse și adaptate în functie de preferințele clientelor și de evenimentele la care participă, însă cele pe care le postez pe pagina mea de instagram sunt artistice, colorate, iar unele dintre unele dintre ele chiar dramatice.


8. Ce stil de machiaj îți place să porți în viața de zi cu zi?

Abordez întotdeauna un stil natural și nu folosesc culori puternice de farduri. Merg mai mult pe culori precum maro de diferite nuanțe și roz, roz pudrat. ,,Piesa de rezistență’’ a machiajului meu este, de cele mai multe ori, eyeliner-ul, deoarece îmi place efectul de alungire a ochiului pe care acesta îl oferă. Pentru față optez pentru un fond de ten cu acoperire medie, puțin blush, iar la final conturarea buzelor cu un creion de culoare maro.


Interviu HPF cu Andreea Gherghel
O gasiti pe Andreea pe retelele Social Media aici: Facebook/Andreea Gherghel  ; Instagram/Andreea Gherghel