Ce dieta alegem pentru un corp de invidiat

Fiecare femeie are o frumusețe aparte, însă nu toate se simt bine în pielea lor și asta se poate datora doar kilogramelor în plus. Toate femeile își doresc să arate bine, să aibă un fizic de invidiat și să se simtă bine în pielea lor, iar unul dintre cele mai importante lucruri pentru o femeie este acela de a avea posibilitatea de a purta orice haină pe care și-o dorește.

Kilogramele în plus ne fac să ne pierdem încrederea în noi, să nu ne mai simțim confortabil în viața de zi cu zi și să ne ținem toate acele haine pe care dorim să le purtăm, în dulap.

 Acestea ne aduc unele frustrări, nemulțumiri legate de noi și de modul în care suntem văzute în fața celorlalți, însă este foarte important să avem capacitatea de a ne iubi așa cum suntem și de a face schimbări în viața de zi cu zi, pentru a ajunge la obiectivul dorit. Aceste kilograme în plus apar fie în urma unei nașteri, fie în urma mâncatului compulsiv, fie din cauza alimentației haotice sau poate chiar din lipsa activităților fizice. Un lucru este cert și anume faptul că, acestea pot să apară la oricare dintre noi, iar cel mai important lucru pe care ar trebui să îl facă orice femeie în momentul în care “s-a îngrășat puțin” este să aibă câteva mici schimbări în viața ei, care să o aducă din nou pe linia de plutire. 

În momentul în care tragem linie și trebuie să o luăm de la capăt, este necesar să fim conștiente de
faptul că nu există alimentație sănătoasă fără sport și sport fără alimentație sănătoasă. Un lucru pe care ar mai trebui să-l conștientizăm este faptul că, trebuie să scăpăm de conceptul de dietă și să abordăm un stil de viață sănătos. 

Așadar, în cele ce urmează, vă vom prezenta câteva mici reguli sau schimbări pe care orice femeie care vrea să dea jos câteva kilograme, ar trebui să le urmeze:

1.BEA MULTĂ APĂ 

Deși apa este un lucru vital pentru noi, uităm să o bem. De ce? Pentru că ne afundăm în muncă sau poate avem o grămadă de lucruri de făcut, care nu ne oferă timpul necesar de a bea apă. Dar asta, știm cu toate că sunt doar niște banale scuze.

Niciodată nu este prea târziu să îi dăm corpului nostru ceea ce are nevoie, așadar, un sfat oferit din partea site-ului hainepentrufete.ro este să vă începeți ziua cu un pahar cu apă.



2. RENUNȚĂ LA SUCURILE DIN COMERȚ

Da, ai auzit bine! De ce? Pentru că, pe lângă faptul că sunt acelea care ne fac să uităm de apă, au și mult zahăr, care ne face rău. Fie că sunt acidulate sau “naturale”, acestea pot să aibă efecte negative asupra corpului nostru și ne pot aduce o multidutine de kilograme în plus.

Dacă îți este poftă de un suc, poți opta pentru unul făcut de tine acasă din fructele pe care le iubești.

3. ÎNCEPE ZIUA CU CÂTEVA MINUTE DE SPORT

Este foarte benefic pentru sănătatea noastră să facem sport, măcar douăzeci de minute în fiecare zi. Poate că nu ești o sportivă desăvârșită și nu ai fost prietenă cu sportul niciodată, însă nu este deloc târziu să începi de la zero. Făcând sport, poate vei ajunge să-l iubești și să fie un lucru vital pentru tine, deoarece pe lângă faptul că elimină stresul, sportul te ajută să dai jos kilogramele în plus.

Există aplicații de făcut exerciții fizice în casă sau poți opta chiar pentru jogging sau exerciții fizice în aer liber. Ar trebui să faci o schimbare în viața ta, să îți impui anumite standarde și să-ți urmezi obiectivul.

4.FĂ-ȚI UN PROGRAM FIX DE MESE

Un lucru extrem de important care ne ajută să avem un stil de viață sănătos, este acela de a avea un program fix în care ne luăm mesele. Fiecare om ar trebui să aibă 3 mese pe zi și două gustări, iar acestor mese, ar trebui să le atribuim și o oră fixă . Bineînțeles, că trebuie să ținem cont și de acea regulă cum că, nu trebuie să mananci la primele două ore după ce te-ai trezit și să ai grijă ca ultima masă să fie înainte cu două ore să te pui la somn.



5. ÎNCEARCĂ SĂ DORMI 8 ORE PE NOAPTE

Da, această regulă este foarte dificil de urmat, mai ales când avem un program de lucru haotic, dar somnul este foarte important, nu doar pentru partea fizică, cât și pentru psihicul și sănătatea noastră mentală. Pe lângă faptul că aceste ore de somn ne oferă o viață sănătoasă, acestea pot să ne ofere și multă energie pozitivă.


6. EVITĂ COMBINAȚIA DINTRE CARBOHIDRAȚI ȘI PROTEINĂ

Pentru a exemplifica cât mai bine acest îndemn, vă vom prezenta și un exemplu de o masă “la modăîn zilele noastre și anume, carnea cu cartofii. Pe lângă faptul că, această masă poate fi dăunătoare pentru sistemul nostru digestiv, aceasta ne poate aduce în mod sigur câteva kilograme în plus. Este important să întelegem că, proteinele ar trebui să fie consumate în combinație cu legume și nu cu carbohidrați.

7. GĂTEȘTE-ȚI SINGURĂ

Mai bine îți petreci o oră în bucătărie, decât să o petreci mâncând în oraș un meniu la care nu cunoști cu exactitate ingredientele care au fost adăugate în el. Alocă-ți o oră pe zi, în care să gătești ceea ce vrei tu să mananci, să îți pregătești toate mesele din zi de dinainte, mese pe care le-ai putea lua cu tine la muncă.

8.NU TE ÎNFOMETA!

Nu te înfometa, deoarece asta ar putea să-ți dăuneze sănătății tale. Dacă corpul îți cere mâncare, oferă-i corpului ceea ce are el nevoie, chiar dacă ai stabilit deja un program fix de mese. Se poate întâmpla uneori, ca după ce ai mâncat toate mesele din zi, să îți fie în continuare foame. Este benefic pentru tine să gestionezi situția într-un mod matur, să îi dai corpului tău ceea ce are nevoie, însă să ai grijă ce anume îi dai.

9. TREBUIE SĂ ÎȚI IMPUI UN OBIECTIV

Nu există nu pot, există nu vreau! Încearcă să îți impui un obiectiv care să te ajute să dai cât mai sănătos acele kilograme care sunt în plus.

Fiecare femeie are o haină pe care o ține în dulap cu speranța că, o va purta când va slăbi. Acesta poate să fie un bun exemplu de motivație. Pune acea haină la vedere și luptă pentru obiectivul tău!


autor: Iulia Albei