Femeia modernă de astăzi


 Este foarte cunoscut faptul că femeile lucrează și aduc bani în casă, însă este și mai cunoscut faptul că în prezent, majoritatea femeilor fac muncă de birou. Indiferent de domeniul de activitate în care lucrează, orice femeie ar trebui să știe cum să se îmbrace la locul de muncă, astfel încât să fie și decentă abordând o ținută mai office și în același timp, să se simtă și comod în hainele pe care le poartă. 

Hainele pe care le purtăm la muncă sunt cele care ne crează o imagine impecabilă în fața celorlalți și contează foarte mult modul în care ne prezentăm la birou, deoarece apariția pe care ne-o facem are strânsă legătură cu respectul pe care îl primim.

Hainele pe care le purtăm la birou, nu trebuie să fie la fel cu cele pe care le purtăm în weekend, motiv pentru care vă vom prezenta câteva haine care pot fi și "office", dar și comode în același timp:

1.CĂMĂȘILE

Nu este obligatoriu ca o cămașă să fie incomodă, mai ales că acum, există o mare varietate de cămăși casual care pot fi foarte lejere și care ne fac să arătăm bine. Cămășile florale, ne pot face să părem mai feminine și pot fi o bună variantă de ținută office.

2.SACOURILE

Acestea pot fi o piesă vestimentară de bază la birou, mai ales că pot fi purtate cu haine mai lejere. Cu o pereche de pantaloni, o bluză și un sacou deasupra, poți să te simți nemaipomenit la locul de muncă.

3.BLUGII

Blugii sunt  o piesă vestimentară lejeră, care pot fi purtați atât la locul de muncă, cât și în timpul liber. Pe langă faptul că pot fi asortați cu aproape orice, aceștia pot să îți ofere un look mai elegant, mai ales dacă sunt purtați cu o cămașă.


4. ROCHIILE

Fie că ne aflăm într-un anotimp mai rece sau mai cald, rochiile pot fi purtate cu ușurință la locul de muncă. Bineînțeles că nu ne referim aici strict la rochiile scurte sau mulate, însă rochiile care oferă un strop de decență, pot fi o ținută bună de birou. Să nu uităm că aici putem opta atât pentru o rochie cu mânecă lungă, cât și pentru una cu mânecă scurtă, în funcție de anotimpul în care ne aflăm și de preferințele fiecăreia.


5. FUSTELE

Da, acestea pot fi o variantă bună de ținută de birou, mai ales că pot fi purtate cu orice. Fie că alegi porți o fustă cu o bluză, fie ca alegi să o porți cu o cămașă, această ținută poate să te facă să te simți minunat. Mai mult decât atât, fustele pot fi purtate atât cu o pereche de pantofi cu toc, cât și cu o pereche de cizme lejere.


Pe lângă aceste ținute care pot fi purtate cu ușurință la locul de muncă, există și o regulă nescrisă aplicabilă celor care fac muncă de birou și anume că, o dată pe săptămână, vineri, ai voie să adopți și o ținută mai lejeră, ceea ce înseamnă că te poți îmbrăca chiar și cu haine sport. Desigur, trebuie să avem mare grijă să nu exagerăm cu aceste ținute, însă este bine să avem în vedere și acest lucru.

autor: Iulia Albei