DRUMUL SPRE SUCCES IN MODA SI MODELING

De cand am fost mica am avut o alta perceptie a lumii. Vedeam uneori lucruri din jurul meu in alte forme desi restul nu le vedeau si de multe ori ma exprimam prin desen. Un exemplu ar fi atunci cand greseam mamei sau bunicii in loc sa merg sa imi cer scuze faceam un desen in care aratam faptul ca imi pare rau.

Mai tarziu am inceput, pe langa ca imi placea sa desenez, sa iau diferite materiale de la bunica pe care le gaseam sau fulare mari care le puneam pe mine si incercam sa mi creez haine. De cele mai multe ori ca sa stau cuminte cand mama avea treaba imi dadea o foarfeca si un material sa mi fac de lucru, iar pe parcurs facand asta, imi gaseam linistea. Fapt care mama a decis sa merg la scoala de arte.

In clasele 1-4 a fost drumul meu initiatic in arta, iar din clasa a 5-a deja cred ca imi stiam calea. Pe parcursul claselor 5-8 am participat la multe concursuri de desen iar la unul am castigat o suma de bani destul de mare la momentul respectiv.

Ajungand in clasa a8-a eram foarte fericita deoarece stiam ca anul acela cand intram la liceu era sectiunea pe care mi-o doream, adica textile iar moda facea si face parte din mine.

MODA pentru mine inseamna creativitate nu doar o rochie lucrata perfect si limpede. Sa fi capabil sa realizezi un anumit articol vestimentar din diferite bucati de material, sau chiar din anumite obiecte, sa tai o bluza si sa i dai o forma deosebita, sa-ti lasi imagiatia sa curga pe acele haine, asta numesc eu fashion. Atunci cand te uiti la acele articole vestimentare sa iti poata spune povestea din spatele lor. De aceea iubesc fashion iconic, acele lucrari de arta ca este putin spus doar haine si momentul creat si intelesul care ti-l ofera, este genial.

Cred ca am dobandit aceasta menire de la bunica mea care a fost desenator tehnic si pe langa asta era si croitoreasa in timpul liber.




Pot spune ca in clasa a 9-a a fost anul meu deoarece la scoala incepusem sa ne axam pe crochiuri de moda si pe colaj textil.




Dar un lucru mult mai important pentru mine a fost faptul ca mi am descoperit a doua pasiune, adica modelingul. Am fost intr-o tabara de modeling unde am aflat ca am potential in acest domeniu.

In momentul de fata am intrat in aceasta industrie, sunt la inceput de drum dar o sa continui cu multa munca si placere. Jobul de model este unul frumos cu multe experiente interesante, intr-adevar sunt obstacole de care te vei lovii, dar dupa parerea mea daca iti doresti cu adevarat acest lucru nu va fi un moment pe care sa nu poti sa-l depasesti.

Pana acum pot spune ca a fi model este pura originalitate. Trebuie sa ai incredere in tine si in naturaletea ta deplina si sa ai o atitudine dementiala. Trebuie sa fi cameleonica si sa te adaptezi in orice situatie. Intodeauna trebuie sa intrii in filmul shootingului la care esti plasata ca sa scoti niste poze uluitoare.

O ultima observatie ar fi faptul ca in acest domeniu trebuie sa te focusezi doar pe tine si sa lucrezi asupra ta.

In final, in momentul de fata am realizat prima mea creatie, un accesoriu de care sunt foarte mandra.


Este o geanta inspirata din natura, mai exact de un fluture. 


autor: Bota Patricia

Instagram ( @06patricia_ )