Trucuri pentru machiajul tenului


Aplicarea fondului de ten.

In ceea ce privește machiajul tenului este foarte importantă metoda de aplicare a fondului de ten si instrumentul folosit pentru aplicare, deorece poate face diferența dintre un aspect natural si unul încărcat al feței.
Eu optez pentru aplicarea fondului de ten cu ajutorul burețelului deoarece deși in comparație cu folosirea unei pensule obțin o acoperire mai mare aspectul este unul natural. Exista însă câteva regulii de care trebuie sa ținem cont atunci când aplicăm fondul de ten cu ajutorul beauty blenderului (burețelului ) : acesta trebuie sa fie umezit înainte de aplicare, nu introducem burețelul direct in produs pentru ca riscăm ca acesta sa absoarbă mult produs; putem aplica inițial produsul pe fata cu degetele sau cu o pensula iar dupa sa venim cu burețelul; mișcare de aplicare este una fină de tapotare si nu de tragere. Evitam sa acoperim cu fond de ten zona de sub ochi pentru a nu încarcă zona atunci cand vom venim cu un anticearcăn.


Recomandări de produse: Face Basic; Burețel Blender , Burete Beauty Blender


Aplicarea anticearcănului

Dacă avem de a face cu cearcăne de culoare trebuie in primul rând sa venim cu un corector care sa camufleze culoarea acestora de exemplu pentru cearcănele de culoare albastruie este recomandat sa folosim un corector de culoare portocalie. Corectorul se aplică intr-o cantitate mica doar in zona unde avem pigmentație si se tapetează iar dupa venim peste cu concealer.
 
Recomandări de produse :Becca- under eye brightening , Corector NYX Professional Makeup Can`t Stop Won`t Stop Contour Concealer




Aplicarea conturului feței

Pentru a ușura aplicarea avem nevoie de o pensulă cu o formă țesiță, nu uitam ca înainte trebuie sa fixam toata fata cu pudra, dupa identificăm zona in care trebuie aplicată pudra de contur.Cel mai simplu mod in care putem face asta e sa zâmbim iar acolo unde se crează umbra naturală a pometelui venim cu pudra de contur peste. Mișcările trebuie sa fie deasemenea mișcări fine de tapotare.

Recomandări de produse: Paleta conturare Sleek MakeUP Face Contour Kit; ContourPalette DIOR BACKSTAGE , Pensule Machiaj 



Aplicarea Blush-ului

Blush-ul se aplica pe cel mai înalt punct al pomeților, daca este aplicat greșit poate da iluzia de ,,pomete căzut “. Putem folosi atât blush fard cât si blush lichid cel din urma având un aspect mai natural. In cazul in care nu avem in trusa noastră de make-up un blush lichid putem folosi un ruj stick de o culoare roz pe post de blush.

Recomandări de produse: Fard de obraz Sleek MakeUp Face Form Blush; NARS Cosmetics Liquid Blush, Pensule Machiaj

autor: Make up Artist Andreea Gherghel