Bijuteriile zodiilor | Ce bijuterii purtam in functie de zodie

 



Când vine vorba de bijuterii, moda continuă să evolueze an de an și ne surprinde de fiecare dată. Dar, când vine vorba de bijuterii personale, cu care fiecare se identifică, semnele zodiacale au întâietate. Simbolurile preferate, pietrele norocoase și semnele zodiacale au acea caracteristică specială care parcurge linia fină dintre personal și magic. Semnul zodiacal transmite un mesaj despre personalitate, trăsături înnăscute, care nu pot fi modelate nici prin educație, nici de mediul în care trăim.



Indiferent de stilul vestimentar, de preferințele în materie de metalul sau culorile favorite, este foarte ușor în ziua de azi să găsești bijuterii în funcție de zodie, pe care să le adaugi colecției tale de accesorii prețioase. Horoscopul reprezintă o sursă bună de inspirație atunci când vrei să-ți alegi bijuteriile potrivite tipului tău de personalitate. În funcție de zodie, ai la dispoziție o multitudine de bijuterii din aur alb, galben sau roz, cu pietre prețioase sau semiprețioase, care te vor ajuta să identifici ce accesorii ți se potrivesc și care sunt modelele care surprind cel mai bine trăsăturile zodiei tale.


Există mai multe moduri de a adăuga simbolurile semnului tău astrologic în colecția ta de bijuterii, de la pandantive cu simbolul zodiacal, la piatra lunii în care te-ai născut, până la bijuterii cu trăsături definitorii pentru semnul zodiacal sub care te-ai născut.






Dacă te-ai născut sub semnul zodiei Berbec, înseamnă că ești o deschizătoare de drumuri, curajoasă, independentă și spontană. Îți plac bijuteriile ieșite din comun, cu forme inedite, care devin o declarație de stil și personalitate. De asemenea, Berbecul fiind o zodie de foc, ești cel mai probabil o fire pasională. Nu e de mirare, deoarece culoarea norocoasă a berbecilor este roșu aprins, care reflectă energia pură și vibrantă a acestei zodii. Așadar, bijuterii cu rubin sau granat te vor face să te simți și mai puternică și-ți vor alimenta focul interior.



De asemenea, e important de știu că piatra norocoasă a celor născuți în zodia Berbecului este diamantul, așadar ai un motiv în plus dacă ești născută în zodia Berbec să alegi bijuterii cu diamante. În vremuri îndepărtate, se credea că diamantul aducea victoria în război și era purtat în veste de către conducători, pentru a-i menține în siguranță în luptă.




Femeile din zodia Taur sunt recunoscute pentru faptul că le plac luxul și rafinamentul. Guvernat de planeta Venus, Taurul este o zodie care adoră să fie în centrul atenției. Se spune că verdele este culoarea care hrănește spiritul nativilor din Taur, așadar piatra care îi caracterizează cel mai bine este smaraldul.



Astfel, o femeie Taur se va simți minunat purtând bijuterii cu smaralde, indiferent că vorbim de o pereche de cercei, un colier sau un inel de logodnă cu un superb smarald. Pentru a te face remarcată, așa cum bine îi place unei femei Taur, alege modele de bijuterii cu smaralde cu forme îndrăznețe și bine conturate.




Femeia Gemeni este o zeiță a aerului, o iubitoare de călătorii, cu o curiozitate înnăscută care o împinge să facă mereu ceva nou. Știe să se distreze, adoră să facă atmosferă și să se remarce. Gemenii au o personalitate vibrantă și plină de viață, astfel vor alege bijuterii care să îi reprezinte. Nu le plac bijuteriile statement, dar admiră de obicei modele delicate, precum fluturi și stele.




Femeile Gemeni sunt firi creative și ingenioase și le place să comunice chiar și prin bijuteriile lor. Acesta este motivul pentru care aleg bijuterii precum brățările multiple, care zornăie și atrag atenția. Violetul este o culoare norocoasă pentru Gemeni, deci o bijuterie cu ametist poate fi o alegere inspirată. De asemenea, opalul roz este o altă piatră a nativilor Gemeni, care îi ajută la clarificarea personalității lor duale, oferind o stare de calm și liniște sufletească.



Femeile Rac sunt extrem de sentimentale și cred cu putere în ”Forever & Always!”. Femeia Rac va prețui bijuteriile atemporale, așadar alegerea va fi una care să dăinuie în timp, de preferat bijuterii din metale prețioase, de calitate. Nativele Rac preferă ținutele și bijuteriile care vor arăta bine și la modă în orice ocazie și oricând, mai degrabă decât cele care sunt la modă într-un anumit sezon.



Natura lor emoțională le face să aibă grijă de semnificația bijuteriilor mai mult decât de valoarea materială. Elemenul definitoriu al Racului este apa, astfel nativii din această zodie au ca și talismane norocoase două pietre care sunt benefice zodiei lor: piatra lunii și perla.



Leii sunt liderii spectaculoși ai zodiacului. Femeile Leu adoră să fie observate de cei din jur, iar bijuteriile strălucitoare fac parte din arsenalul lor de seducție. Le plac bijuteriile îndrăznețe, care atrag atenția și care pot impresiona imediat oamenii.



Fiind o zodie de foc, guvernată de soare, Leul va alege întotdeauna bijuterii din aur galben în locul celor din metal argintiu. Pietrele prețioase precum diamantele sau rubinele vor satisface gustul pentru strălucire al femeii Leu. Pentru că vor să fie în lumina reflectoarelor, vor alege cerceii voluminoși, pandantivele cu pietre mari, cât mai strălucitoare posibil.



Pietrele norocoase pentru nativii din zodia Leu sunt rubinul, chihlimbarul și topazul. Orice leoaică se va simți atrăgătoare purtând o pereche de cercei mari din aur galben, strălucitori, care vor atrage atenția la fiecare mișcare a capului.



Persoanele născute sub constelația Fecioarei sunt organizate și răbdătoare, guvernate de planeta Mercur. Fecioarelor le place să-și păstreze viața în ordine, chiar și când vine vorba de stilul vestimentar și accesorizare. Nu le plac piesele care se mișcă foarte mult, de aceea adoră bijuteriile minimaliste. De exemplu, cerceii candelabru nu sunt o alegere bună pentru femeile Fecioară, spre deosebire de cerceii studs care li se potrivesc perfect.



Natura lor meticuloasă, orientată spre detalii, poate fi văzută și în alegerile de bijuterii. Fecioarele vor prefera bijuteriile simple și delicate, cum ar fi perlele, pentru a-și afișa stilul simplu, dar elegant. Modelul, forma și stilul bijuteriei sunt foarte importante pentru ele. În cutia de bijuterii a unei Fecioare nu vor fi văzute bijuterii excesiv de colorate. Sunt foarte încrezătoare în bijuteriile lor luxoase, atemporale, simple și bine realizate, din aur sau alte metale prețioase.



Balanțele sunt extrem de delicate, feminine și emoționale și se spune despre femeile din această zodie că iubesc echilibrul și eleganța. Balanțele urmează în mod constant tendințele și își fac alegerile de stil în consecință. Au un gust estetic desăvârșit, îndreptat în mare măsură spre calitate. Tocmai de aceea, bijuteriile lor trebuie să fie la modă, dar de calitate foarte bună.



Ele știu ce li se potrivește cel mai bine și pot transforma imediat o ținută foarte elegantă cu o piesă la modă. Femeilor Balanță le plac colierele cu diferite lungimi, iar brățările sunt de asemenea accesorii preferate. Balanțele elegante vor fi foarte fericite cu coliere cu pietre prețioase care le vor pune în evidență frumusețea gâtului.



Principala piatră prețioasă a Balanțelor este jadul, considerat simbolul iubirii. De asemenea, pentru femeia Balanță, căreia nu îi place confruntarea, lapis lazuli îi asigură pacea minții și o ajută la exprimarea opiniei într-o manieră diplomatică, iar cuarțul roz este piatra care îi aduce iubirea și fericirea.



Misterioasa zodiacului, femeia Scorpion, se remarcă adesea prin inteligență și frumusețe. Scorpionilor le place să-și păstreze emoțiile pentru ei înșiși. Natura ei misterioasă este destul de evazivă pentru alți oameni, astfel îi plac bijuteriile care fac o impresie mistică. Prin urmare, tind să aleagă bijuterii cu mai puține detalii și forme mai simple.



Dar, deopotrivă se spune că Scorpionii sunt cu mai multe fațete. Trăiesc în propriul lor cocon și cu greu își arată adevăratul lor sine celor din jur. Când vine vorba de bijuterii, femeile Scorpion preferă inele cu pietre mici, brățările bangle și lănțișoarele cu pandative cu anumite simboluri special alese. Cerceii lungi vor merge cu ținute cu decolteu, care vor reflecta trăsături misterioase și seducătoare ale femeii Scorpion.



Cristalul norocos al scorpionului este ochiul de tigru, o piatră ce simbolizează puterea asupra sexului opus. De asemenea, femeia scorpion poate purta ca și talisman bijuterii cu topaz, turmalină și opal.



Vei remarca foarte ușor o femeie Săgetător prin jovialitatea și atitudinea optimistă față de viață. Femeile Săgetător au o fire veselă, le place să se distreze și să călătorească mult, precum și să facă din stilul lor un mod distractiv de a se exprima. Tocmai de aceea, le place să experimenteze noi bijuterii. Amintirile legate de bijuterii sunt mai importante decât valoarea lor materială, mai ales dacă sunt cadouri cu valoarea sentimentală sau suveniruri dintr-o vacanță.



Granatul este considerat cel mai important talisman al Săgetătorilor. Piatra îi va ajuta să ajungă la apogeul carierei, îi va proteja de spiritele rele și îi va călăuzi în viață. Este piatra care promovează relațiile de lungă durată și aduce în viața Săgetătorului pasiune și inspirație. De asemenea, albastrul este culoarea pentru Săgetători și, prin urmare, ar trebui să opteze pentru bijuterii cu safir și topaz. Un inel de logodnă cu safir sau topaz s-ar putea să fie cea mai inspirată bijuterie pentru o femeie Săgetător.



Capricornul este reflectarea fizică a ambiției, susținută întotdeauna de o bună planificare. Când o femeie Capricorn își stabilește un obiectiv, nimic din această lume nu o poate opri. Fidelitatea și ambiția sunt cele două cuvinte pentru a defini un Capricorn.



Natura lor pragmatică le face să se gândească la bijuterii atât ca accesoriu, cât și ca modalitate de investiție. De aceea, în general, optează pentru bijuterii de calitate, scumpe, de lux. Nativele Capricorn au o abordare pragmatică a vieții, prin urmare, mai mult decât a-și exprima stilul, consideră bijuteriile ca un atu. Astfel, se vor concentra întotdeauna pe înaltă calitate și măiestrie.



Femeile Capricorn sunt înclinate spre lucrurile materialiste din viață, așa căîn cutia cu bijuterii se vor regăsii inele, coliere, brățări și cercei din metale prețioase și cu pietre prețioase. Piatra lor norocoasă este granatul. Deopotrivă, se mai spune că un talisman excelent pentru nativele Capricorn este rubinul deoarece elimină efectele stresului, crește puterea fizică și intelectuală. Tot, în categoria talismane pentru capricorni se regăsesc și opalul, lapis lazuli și onyxul.



Femeia Vărsător este un fluture social care stăpânește extrem de bine comunicarea. Nativele Vărsător se pot înțelege bine cu tot felul de oameni, de toate vârstele, dar au o personalitate interioară pe care o păstrează pentru ele și nu se deschid cu ușurință oricui. Sunt curajoase și deschise la minte și adoră să fie apreciate. Le plac ideile unice, inovatoare și captează atenția atunci când intră într-o cameră. Trăsăturile lor de personalitate se reflectă inclusiv în alegerile bijuteriilor. Femeile Vărsător fie vor purta bijuterii statement care le vor face să iasă în evidență, fie nu vor purta deloc.



De asemenea, bijuterii din aur alb și aur galben în combinație, precum și diferite lănțișoare cu modele diferite de pandantive suprapuse vor completa stilul nonconformist al unui Vărsător. Piatra zodiei Varsator este ametistul, despre care se spune că stimulează gândirea pozitivă și liniștește gândurile negative.



Femeile Pești sunt cunoscute datorită naturii lor visătoare și emoționale. Iubesc eleganța și calmitatea, fiind coordonate în ceea ce fac de pacea lor interioară. Cu toate acestea, ele pot fi ușor influențate de oamenii din jur.



Deoarece dispozițiile lor se schimbă constant, alegerile lor de stil se schimbă odată cu emoțiile și cu moda pe care doresc să o urmeze an de an. Acest lucru le face puțin indecise, de aceea au nevoie de o cutie de bijuterii foarte mare. Femeilor Pești le plac bijuteriile atemporale, clasice. Dar, cu siguranță vor găsi de bun augur să-și exprime trăsăturile romantice și boho-chic prin accesorii. Este posibil să dorească să amestece diferite pietre în bijuteriile pe care le poartă, pentru un efect jucăuș și colorat.



Ametistul este cea mai importantă dintre pietrele zodiei Peștilor, o piatră care îmbogățește spiritualitatea și stimulează vindecarea pe toate planurile. De asemenea, femeia nativă Pești poate alege bijuterii cu acvamarin deoarece se spune că este o piatră care îi ajută mai ales în relațiile personale dar și cele profesionale, făcându-le mai încrezătoare în ceilalți.

Oamenii se simt foarte conectați cu semnificațiile semnelor zodiacale. Purtarea unei bijuterii în concordanță cu simbolurile astrale este o practică străveche și fundamentală pentru a defini cine suntem și cum ne raportăm la această lume.